Kersenbedrijf


De Cherry Farm doet niet alleen dienst als bed & breakfast. Het is tevens een actieve kersenboerderij. De familie Vanweddingen is één van de eersten in de regio gestart met laagstam-aanplantingen voor zoete kersen. Op een oppervlakte van ongeveer 20 hectare worden variëteiten geteeld als Kordia, Regina, Lapins, Sweetheart, Summit, enzovoort. Door de grote variëteit aan rassen zijn wij in staat kersen te leveren van half juni tot half augustus. Het bedrijf is nog in volle uitbreiding door de pas aangeplante plantages.

Kersenteelt

Eerst wordt het fruit geoogst. Het wassen, sorteren en kalibreren van de kersen gebeurt onmiddellijk na de oogst op de boerderij met onze nieuwe sorteermachine van nv Stas Belgium. Daarna wordt het fruit naar de veiling gebracht.

In de vierkantshoeve, de aanpalende gebouwen en in de plantages kunt u de werking van de moderne kersenteelt op de voet volgen. Na de oogst wordt het sorteren en kalibreren van de kersen met eigen installatie van Stas Belgium op de boerderij uitgevoerd. Daarna wordt het fruit naar de veiling gebracht.

De meest interessante periodes om de kersenteelt van dichtbij te bewonderen zijn de bloesemtijd (ongeveer van midden tot eind april) en de oogst (ongeveer van midden juni tot midden augustus).

Hoe gebeurt de sortering?

Wanneer de vers geplukte kersen in de loods aankomen, worden ze opgegoten in de waterbak waar ze gekoeld en gewassen worden. Vervolgens worden de kersen op verschillende lijnen uitgestald zodat men er de gebarsten kersen kan uit halen. Wanneer dit gebeurd is, worden van elke kers foto’s genomen om de juiste kleur en maat te kunnen vast stellen zodat deze vervolgens op de juiste band en in de juiste verpakking terecht komt.

dsc00015_400

dsc00019_400

dsc00024_400

dsc00029_400

dsc00031_400

dsc00033_400

dsc00035_400